Cod portocaliu de ploi pentru zece judeţe din centrul şi vestul ţării. Caniculă în zona de sud-est

Postat la 16 iulie 2016 73 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis, sâmbătă, atenţionare cod portocaliu de ploi torenţiale pentru zece judeţe din centrul şi vestul ţării, valabilă până duminică la ora 06.00, în zona de sud-est fiind în vigoare un cod galben de caniculă.

Codul portocaliu este valabil până duminică la ora 06.00 pentru judeţele Satu Mare, sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea şi zona de munte a judeţului Arad, informează ANM. Potrivit sursei citate, în zonele vizate vor fi ploi torenţiale, cantităţile de apă depăsind local 60, 70 de litri pe metrul pătrat.

Este în vigoare şi un cod galben de instabilitate atmosferică, până duminică la ora 08.00. ANM informează că în acest interval înCarpaţii Occidentali, Vestul Carpaţilor Meridionali, în Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat şi Oltenia vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi grindină. În aceste zone cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 50l/mp.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PLOAIE,
COD PORTOCALIU,
ANM
/actualitate/cod-portocaliu-de-ploi-pentru-zece-judete-din-centrul-si-vestul-tarii-canicula-in-zona-de-sud-est-15529709
15529709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.