Cod galben şi portocaliu de inundaţii. Care sunt zonele vizate

Postat la 08 iunie 2013 222 afişări

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat avertizările cu cod galben şi portocaliu pentru bazinele hidrografice Mureş superior, Olt superior, Siret şi Prut, unde se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenti si pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri , cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie şi ale cotelor de inundaţie.

Cod galben şi portocaliu de inundaţii. Care sunt zonele vizate

COD GALBEN

- Se menţine cod galben pentru râurile: Suceava, Moldova, Bistriţa (judeţele Suceava, Neamţ), pe cele din bazinele hidrografice Trotuş (judeţele Harghita şi Bacău), Suşiţa, Putna, Râmnicu Sârat (judeţul Vrancea), Bârlad (judeţele Vaslui şi Galati), Jijia (judeţtele Botoşani şi Iaşi), pe afluenţii Prutului inferior din judeţele Vaslui şi Galaţi şi pe Mureşul superior (judeţele Harghita şi Mureş).

- Se instituie cod galben începând din data de 8 iunie ora 16:00 pe afluenţii Oltului superior din judeţul Covasna.

- Se ridică codul galben începând cu data 8 iunie ora 16:00 de pe râurile mici din bazinele Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud) şi Lăpuş (judeţul Maramureş).

COD PORTOCALIU

Se menţine cod portocaliu  până în  data de 9 iunie ora 06:00 pe afluenţii Sucevei, Moldovei şi Bistriţei din judeţele Suceava şi Neamţ.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă şi pe cursurile de apă necadastrate.

INHGA precizează că, din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, fenomenele se pot produce izolat si în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din nord-vestul şi centrul ţării.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cod-galben-si-portocaliu-de-inundatii-care-sunt-zonele-vizate-10943009
10943009
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.