CNA: Două televiziuni au primit licenţe de cablu şi vor emite şi după ce încetează emisia analogică

Autor: Madalina Cerban Postat la 11 iunie 2015 649 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, în şedinţa de joi, două licenţe audiovizuale prin cablu unor televiziuni locale, Dâmboviţa TV şi Iaşi TV Life, pentru a putea emite şi după 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră TV în România.

CNA a analizat, joi, o solicitare a societăţii Universul Dâmboviţean SRL de acordare a unei licenţe audiovizuale pentru difuzarea locală prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.), pentru televiziunea Dâmboviţa TV din Târgovişte, ca urmare a încetării emisiei analogice terestre în data de 17 iunie.

Societatea deţine o licenţă audiovizuală cu difuzare terestră pentru televiziuniea generalistă Dâmboviţa TV. Televiziunea difuzează programe de informare - 8%, programe culturale - 5%, filme - 3%, programe de divertisment - 82% şi publicitate - 2%.

Asociaţii societăţii sunt Bogdady Trans SRL - 98,6807387862% şi Kasbly SRL - 1,3192612138%, iar asociaţii Bogdady Trans SRL sunt Alina Ioana Miculescu (10%) şi Dumitru Miculescu (90%).

Totodată, CNA a analizat, joi, şi o solicitare a societăţii Iaşi TV Life SRL de acordare a unei licenţe prin cablu pentru televiziunea Iaşi TV Life. Aceasta emite în prezent pe o licenţă terestră, care va fi închisă pe 17 iunie, ca urmare a încetării emisiei analogice TV în România.

Iaşi TV Life este o televiziune generalistă, care difuzează programe de informare (80%) şi publicitate (20%).

Deţinătoarea licenţei audiovizuale a Iaşi TV Life este societatea Iaşi TV Life SRL, ai cărei asociaţi au fost Gabriela Cihodaru (asociat principal - 85%) şi Nicolai Bogdan Cihodaru (15%). Asociaţii societăţii însă s-au schimbat, noi deţinători ai Iaşi TV Life fiind Florin Andrei Oprişan (99,38%) şi Viorica Mihăilă (0,62%). Din cauză că societatea nu a avut aprobarea CNA pentru modificarea acţionariatului, aşa cum prevede legislaţia audiovizualului, Consiliul a decis joi să aplice televiziunii Iaşi TV Life o somaţie publică.

Pe de altă parte, atât în cazul Dâmboviţa TV, cât şi în cazul Iaşi TV Life, CNA a decis cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi acordarea licenţelor pe cablu solicitate.

Aceste licenţe de cablu au fost acordate în contextul în care, pe 17 iunie 2015, trebuie oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naţionale aprobate de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern 403/2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
DÂMBOVIŢA TV,
IAŞI TV
/actualitate/cna-doua-televiziuni-au-primit-licente-de-cablu-si-vor-emite-si-dupa-ce-inceteaza-emisia-analogica-14442054
14442054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.