Cluburile şi restaurantele din Bucureşti care au luat măsuri drastice: „Azi am fost politician onest, deşi speram să fiu doar antreprenor. Speram că adevăraţii politicieni să iasă şi să anunţe ei aceste măsuri de bun simţ”

Autor: Ioana Matei Postat la 13 martie 2020 623 afişări

Cluburile şi restaurantele din Bucureşti care au luat măsuri drastice: „Azi am fost politician onest, deşi speram să fiu doar antreprenor. Speram că adevăraţii politicieni să iasă şi să anunţe ei aceste măsuri de bun simţ”

În contextul epidemiei de coronavirus, câteva restaurante şi cluburi din Bucureşti au decis să îşi sisteze activităţile.

Potrivit datelor deţinute de Business MAGAZIN până în prezent, acestea sunt: Energiea, Pâine şi Vin, Expirat, Acuarela, Voila.

Iată ce spun reprezentanţii acestora pe paginile de Facebook aferente:

Energiea

„În contextul actual al răspândirii rapide a virusului COVID-19 în comunitate şi în anticiparea deciziilor - cel mai probabil stricte - ale autorităţilor, am decis să închidem porţile Energiea şi să sistăm orice activitate pe termen nedeterminat.

Aşadar, de astăzi şi până la următoare veşti sau până la o ameliorare vizibilă a situaţiei overall, din păcate Energiea nu va mai putea fi locul vostru preferat de întâlnire.

Este o decizie pe care o luăm cu inima strânsă, însă Energiea a fost mereu despre oameni. În acest moment, tot ceea ce primează este siguranţa voastră, a celor care ne treceţi pragul, a staff-ului nostru şi în general, a noastră, a tuturor.

Dacă această decizie ajută, în orice fel, la ţinerea sub control a răspândirii virusului COVID-19 în rândul populaţiei, atunci suntem convinşi că este decizia corectă.

Ştim că ne veţi înţelege, că ne veţi respecta decizia şi sperăm să redevenim o parte din viaţa voastră de zi cu zi cât mai curând.

Să ne vedem cu toţii cu bine.

Echipa Energiea”

Pâine şi Vin

„De astăzi, Pâine şi Vin îşi închide porţile pe termen nedeterminat.

Decizia vine în susţinerea demersurilor ce au ca scop reducerea gradului de contaminare cu virusul COVID-19 în rândul comunităţii şi în anticiparea măsurilor - cel mai probabil stricte - care vor fi impuse de autorităţi în următoarea perioadă.

Inima Pâine şi Vin a fost mereu reprezentată de voi, de dragul vostru de a fi împreună cu cei dragi, alături de prieteni, de noi. În jurul unei mese şi al preparatelor concepute cu drag, de noi pentru toţi cei care ne calcă pragul.

Contextul actual şi situaţia din Bucureşti, în acest moment şi prevăzută pentru următoarea perioadă, nu ne mai permit acest lucru. Iar fără asta, porţile noastre nu au de ce să rămână deschise.

De astăzi şi până în momentul în care situaţia se va îmbunătăţi, din păcate nu vom mai putea fi aici, împreună cu voi.

Dacă această decizie ajută, în orice fel, la ţinerea sub control a răspândirii virusului COVID-19 în rândul populaţiei, atunci suntem convinşi că este decizia corectă.

Sperăm să ne înţelegeţi, să fiţi alături de noi în această decizie şi să fim împreună din nou curând.

Echipa Pâine şi Vin”

Acuarela

„Vom inchide cateva zile portile Acuarelei.

Ne gandim la colegii nostri si la cei care ne calca pragul.

Va tinem la curent aici despre redeschidere, in functie de masurile luate la nivel national.

Pana atunci, sa fim cu grija, ganduri bune si responsabilitate fata de toti.”

Expirat

„IT'S OVER... FOR A WHILE

Dată fiind situaţia actuală din Bucureşti şi luând în considerare toate măsurile de prevenţie rezonabile pentru această perioadă, dar şi anticipând posibilele măsuri stricte ce vor fi luate de autorităţi în contextul răspândirii virusului COVID-19 în rândul comunităţii am decis suspendarea cu efect imediat a oricărei activităţi la Expirat şi închiderea porţilor de la Halele Carol pe termen nedeterminat.

Hard times call for hard measures. Nu, nu ne este uşor să renunţăm la "a doua casă", la şpriţ, la evenimente, la trupe, la timpul petrecut alături de voi, cei care ne-aţi făcut ceea ce suntem. Ştim că nici vouă. Dar dacă această decizie ajută cât de puţin eforturile noastre, ale tuturor, de a ţine sub control contaminarea populaţiei, atunci decizia este în mod cert cea corectă.

Oamenii, voi şi ai voştri, noi şi ai noştri, sunt mai importanţi decât orice. They make us fall and they make us rise again. Iar în contextul de azi, fără precedent şi neanticipat, garantarea siguranţei lor este singurul obiectiv demn de îndeplinit.

Deci, pentru o vreme, stăm acasă. Ceea ce vă recomandăm şi vouă.

Nu ştim cum vor evolua lucrurile şi cât va dura. Dar ştim ce se va întâmpla după.

This is not the last of us. We've been through worse.

We'll be back. Stronger than ever!”

Radu Dumitrescu de la Voila

Azi am fost politician. Unul onest şi corect. Mi-am adunat echipa şi le-am spus că facem ultimul service până la alte timpuri. Le-am explicat situaţia aşa cum o văd eu, de ce sănătatea şi psihicul sunt mai importante, ce cheltuieli avem, ce profit, cât e de oportună decizia. M-au ascultat şi mi-au dat dreptate. I-am rugat să rămână aproape, au salariile şi taxele asigurate. Sper să o facă. Azi am fost politician onest, deşi speram să fiu doar antreprenor. Speram că adevăraţii politicieni să iasă şi să anunţe ei aceste măsuri de bun simţ. Să îi liniştească ei şi nu eu. Pentru că şi de asta avem taxele la zi. Să fim în siguranţă.

Aventura Voila se opreşte pentru moment. Zece zile cel puţin! Sper să găsim înţelegere pe lanţul economic în care functionăm şi să putem reveni, toţi, împreună, noi între noi. De la politicieni eu unul nu mai aştept nimic...

Să fim cu toţi sănătoşi. Asta e tot ce contează acum. Revenim curând. #gourmet şi sezonal, dar responsabili

PS îmi cer scuze pentru cei care aveau rezervări la noi. Vom face cinste cu proxima revedere”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
masuri,
antreprenori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.