Clotilde Armand vine cu noi precizări după acuzaţiile ANI

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 noiembrie 2022 55 afişări

Clotilde Armand vine cu noi precizări după acuzaţiile ANI şi spune că depune plângere penală împotriva inspectorului ANI care i-ar fi refuzat sistematic accesul la dosar.

Clotilde Armand vine cu noi precizări după acuzaţiile ANI

„Bun. Acum că festivalul manipulării PSD şi PNL al opiniei publice a început (din nou) o să vin cu câteva precizări. Vor mai urma şi altele pe parcurs fiindcă puţină lume ştie despre ce este vorba în sesizarea făcută de un membru PNL la ANI”, scrie pe Facebook primarul.

Potrivit edilului, sesizarea făcută de PNL împotriva sa spune că s-a numit manager de proiect şi a încasat 3.500 euro în 5 luni: „adică eu (primarul) n-am voie să fiu manager de proiect fiindcă m-am numit singur şi mi-am semnat singur dispoziţiile de numire. Nimic mai fals.

1. Înseamnă că toţi primarii din România care îşi semnează lunar pontajul sau care îşi măresc indemnizaţia sunt în conflict de interese

2. Toate dispoziţiile semnate de mine sunt verificate dacă sunt legale şi ajung la prefect. Prefectul a spus că sunt legale

3. Toate actele administrative trebuie să îndeplinească o serie de avize ale departamentelor: juridic, economic, resurse umane etc. Toate aceste avize şi semnături sunt pe toate dispoziţiile sesizate de NI

4. Reprezentanţii ministerului responsabil pentru proiectului sesizat de ANI spun într-un răspuns că eu sunt eligibilă (chiar dacă sunt primar)”.

Clotilde Armand afirmă că obiectivul principal al proiectului făcut în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie este creşterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupţiei prin îmbunătăţirea, consolidarea şi dezvoltarea capacităţii administrative a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti. Acest lucru înseamnă:

- „Realizăm procedura operaţională privind managementul riscurilor de corupţie şi stabilirea măsurilor preventive anticorupţie din cadrul Primăriei Sectorului 1.

- Realizăm şi implementăm un Registrul riscurilor de coruptie în cadrul administraţiei locale.

- 60 de angajaţi din cadrul Primăria Sectorului 1 vor beneficia de cursuri de instruire în domeniul prevenirii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii.

- Campanie de conştientizare privind riscul expunerii la faptele de corupţie, promovată atât în rândul cetăţenilor cât şi al personalului din administraţia publică locală.

Pentru toate astea am fost remunerată cu 3500 euro timp de 5 luni. Cu alte cuvinte, un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vreau să nu se mai ia şpagă în Primăria Sectorului 1. Iar ANI îmi refuză accesul la dosar cu toate că l-am solicitat de mai multe ori. Iar conducerea PSD şi PNL îmi solicită demisia acum pentru că nu mai pot fura în linişte la primăria noastră. Sincronizare perfectă. La fel ca în cazul Curţii de Conturi care după ce că au venit de vreo 3 ori în control într-un an de zile n-a găsit nimic ilegal deşi au ieşit să comunice public. Şi uite aşa folosim anumite instituţii pe post de măciucă să lovim în cei incomozi politic. Însă nu-i nimic. Mergem mai departe. Depun plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar. Aşa, pentru că nu e nimeni mai presus de lege”, adaugă primarul Sectorului 1.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand că s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, deoarece s-a numit manager al unui proiect.

PSD a cerut USR să convoace o şedinţă pentru suspendarea din partid a lui Clotilde Armand, până când aceasta îşi va rezolva problemele cu justiţia, spunând că fiecare zi în care aceasta rămâne în funcţia de primar reprezintă „o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1” şi în special a celor care au votat-o pe baza discursului anti-corupţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clotilde armand,
reacţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.