Clotilde Armand: Se ridică gunoaiele de pe străzile din sectorul 1

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 decembrie 2020 111 afişări

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a anunţat joi seara că gunoaiele de pe străzi vor fi strînse de firma de salubritate.

Clotilde Armand: Se ridică gunoaiele de pe străzile din sectorul 1

Potrivit primarului, acţiunea de strângere începe în noaptea de joi spre vineri.

„Am înţeles că firma de salubrizare care ne-a lăsat gunoiul neridicat pe străzile din Sectorul 1 a comunicat că se apucă să strângă gunoaiele din această noapte. Foarte bine. Asta înseamnă că au ales să respecte obligaţiile contractuale faţă de cetăţeni”, a scris Clotilde Armand pe reţelele de socializare.

Clotilde Armand a cerut săptămâna trecută Romprest refacturarea serviciilor prestate de companie în ultima perioadă. Primarul a spus că solicitarea vine ca urmare a neregulilor constatate de Poliţia Locală Sector 1.

„Având în vedere neregulile consemnate în nota de raport, edilul Clotilde Armand a solicitat prestatorului de salubritate să verifice în mod riguros serviciile facturate pornind de la constatările Poliţiei Locale, să storneze factura nr. 5-0002854/16.11.2020 şi să refactureze sumele în concordanţă cu serviciile prestate”, susţine Primăria Sectorului 1.

În opinia edilului, cetăţenii nu merită să fie „victimele” unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare „care forţează nota şi modifică tarifele după cum doreşte” şi autoritatea locală.

„Cetăţenii îşi doresc curăţenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunităţii locale, nu pot plăti nişte servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situaţie, însă doar cu respectarea strictă a legii”, a declarat Clotilde Armand.

Poliţia Locală Sector 1 a început recent o amplă acţiune de identificare a deşeurilor depozitate ilegal şi de informare a cetăţenilor şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în Sectorul 1 pentru a le reaminti obligaţiile legale.

Depozitarea pe domeniul public (zona intersecţiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spaţii verzi etc) a sacilor cu deşeuri în vederea colectării de către operatorul de salubrizare se sancţionează contravenţional cu amendă între 2.000 şi 5.000 lei, iar depozitarea de orice fel pe terenuri virane, proprietate publică sau privată, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clotilde armand,
gunoi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.