Clotilde Armand: Aducem un sistem nou de burse, care păstrează aceleaşi sume de bani

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 28 ianuarie 2021 73 afişări

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, face precizări despre bursele acordate elevilor: „Vom da bursă maximă celor mai buni elevi din fiecare şcoală şi bursă mai mică celor de la coadă clasamentului. Este un sistem care avantajează liceele defavorizate şi descurajează inflaţia notelor”.

Clotilde Armand: Aducem un sistem nou de burse, care păstrează aceleaşi sume de bani

„Astăzi (joi - n.r.) avem şedinţă de Consiliu Local şi avem pe ordinea de zi proiecte importante pentru comunitatea noastră. Voi încep cu proiectul burselor pentru elevi. Aducem un sistem nou de burse, care păstrează aceleaşi sume de bani dar le repartizează mai corect. Noi vom da bursă maximă celor mai buni elevi din fiecare şcoală, şi bursă mai mică celor de la coadă clasamentului. Este un sistem care avantajează liceele defavorizate şi descurajează inflaţia notelor. Propunem să păstrăm nivelul burselor dar să le repartizam mai just”, anunţă Clotilde Armand.

Potrivit propunerii, primii 10% dintrei elevii fiecărei unităţi de învăţământ vor primi bursă de merit de maxim 400 de lei.

„În liceele <defavorizate>, vom permite astfel elevilor mai buni să primească bursă cea mai mare. Bursele să se acorde degresiv în cadrul fiecărei serii de elevi din fiecare unitate de învăţământ, astfel că bursele elevilor clasaţi în a două jumătate a clasamentului să fie de numai 150 de lei. În total, acordăm 14.000 de burse de merit între 400 şi 150 de lei. Peste 70% din elevii Sectorului 1 primesc burse de merit. Bine-înţeles recompensăm performanţă : câte 600 de lei elevilor cu performanţe deosebite la olimpiadele naţionale. În sfârşit, acordăm 3000 de burse sociale de câte 300 de lei elevilor din familii cu venituri scăzute. Toţi copii, din Bucureşti sau de la ţară care studiează în sectorul 1 şi au venituri scăzute primesc această bursă”, adaugă Clotilde Armand.

Ea precizează că legea identifica încă o categorie - burse sociale pentru copiii din afară Bucureştiului.

„Desigur, aceia dintre ei care se încadrează la venituri scăzute beneficiază de bursă de 300 de lei, însă cei care locuiesc în cartiere rezidenţiale de lux nu sunt de regulă în această categorie şi nu ar fi rezonabil să primească burse sociale de 300 de lei. În total, vom cheltui peste 21 de milioane de lei pentru peste 19.000 de burse care acoperă semestrul 1 din 2020-2021”, conchide primarul Sectorului 1 al Capitalei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clotilde armand,
burse,
elevi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.