Clauza de decontare directă la poliţele RCA devine obligatorie. Care sunt efectele

Autor: Mircea Nica Postat la 21 ianuarie 2021 48 afişări

Clauza de decontare directă ar putea deveni obligatorie la cumpărarea poliţei RCA, ceea ce va reduce numărul nemulţumirilor şi reclamaţiilor şi va contribui la creşterea gradului de conştientizare a rolului poliţei de asigurare RCA, dar în acelaşi timp aduce o creştere a preţului.

Clauza de decontare directă la poliţele RCA devine obligatorie. Care sunt efectele

Clauza de decontare directă ar putea deveni obli­ga­torie la achiziţionarea poliţei RCA, acest lucru urmând să re­ducă numărul nemulţumirilor, reclamaţiilor, petiţiilor din piaţă şi să contribuie la creşterea gradului de conştien­ti­zare a rolului poliţei de asigurare RCA, dar în acelaşi timp va aduce şi o creştere a preţului poliţei RCA.

Anunţul privind implementarea clauzei de decontare di­rectă ca fiind obligatorie a fost făcut de Nicu Marcu, pre­şedintele ASF, care a explicat nevoia urgentă de a aproba mo­dificările legislative astfel încât să se rezolve disensiunile produse de poliţa RCA în piaţă.

Ca răspuns la iniţitiva ASF, majoritatea organizaţiilor şi jucătorilor din asigurări sunt de acord cu această schim­ba­re legislativă, aceasta fiind una benefică pentru consu­matori, dar în acelaşi timp cadrul de reglementare trebuie foarte bine stabilit pentru a contribui la o funcţionare bună a pieţei.

„Această decontare directă încearcă să rezolve o problemă pe care o avem în prezent. Toată lumea este obligată prin lege să aibă asigurarea RCA şi toată lumea fuge după poliţa cea mai ieftină. Cel mai adesea astfel de poliţe se dovedesc neacoperitoare la plata daunelor suferite în urma accidentelor rutiere. Preţul mic nu este garaţia serviciului bun“, a spus Daniel Apostol pentru ZF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poliţe,
rca,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.