Ciucă, liderilor PNL: Eu nu susţin măsura cash, ca să fie clar - surse

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 noiembrie 2023 130 afişări

Nicolae Ciucă le-a spus liderilor liberali întruniţi la Siniaia că el nu susţine măsura cash pentru combaterea evaziunii fiscale, declară pentru MEDIAFAX surse din partid: „Nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt consideraţi toţi evazionişti, mai ales cei care abia agonisesc un bănuţ”.

Ciucă, liderilor PNL: Eu nu susţin măsura cash, ca să fie clar - surse

„Eu nu susţin măsura cash, ca să fie clar. Dar realitatea este ca trebuie să şi găsim măsuri care să combată evaziunea fiscală. Sigur, eu vă spun clar că nu cred că soluţia este această măsură cash. Şi vom vedea ce se va întâmpla cu ea. Trebuie să analizăm foarte bine măsura, pentru că nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt consideraţi toţi evazionişti, mai ales cei care abia agonisesc un bănuţ”, a spus, potrivit surselor MEDIAFAX, Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu vrea plafonarea plăţilor cash la 5.000 de lei.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El anunţă că va convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

„Nu voi renunţa niciodată la lupta împotriva evaziunii. Şi nu voi renunţa să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preţ”, încheie premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
cash,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.