Ciucă: Exprim profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 decembrie 2022 19 afişări

„În calitate de prim-ministru şi cetăţean român doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă: Exprim profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI

„În calitate de prim-ministru şi cetăţean român doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen.

Vreau să adresez mulţumiri partenerilor noştri din statele membre, Comsia Europeană, Parlamentul European, dar şi agenţiile eutropene care ne-au susţinut vocal, pe baze corecte, demonstrate prin argumente, fapte şi cifre solide şi care au insistat să găsim împtreună soluţii. Toate statele europene au fost de acord să deschidă românilor porţile spaţiului Schengen”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că toate statele au fost de acord cu aderarea României la spaţiul Schengen, ”cu o singură şi nejustificată excepţie - Austria”.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, anunţase Preşedinţia cehă a instituţiei, precizând că au fost respinse solicitările României şi Bulgariei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
schengen,
Urmează ZF Power Summit 2023

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.