Ciucă, despre coaliţia de guvernare: Prin această stabilitate am putut să inspirăm încredere

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 28 decembrie 2022 19 afişări

„Atunci când avem o coaliţie stabilă constituită din partidele care şi-au asumat responsabilitatea guvernării, PNL, PSD şi UDMR, am putut să inspirăm încredere”, afirmă Nicolae Ciucă, la începutul ultimei şedinţe de guvern din acest an. El a prezentat şi un bilanţ al acestui an.

Ciucă, despre coaliţia de guvernare: Prin această stabilitate am putut să inspirăm încredere

„În plan intern, aş dori să subliniez şi să mulţumesc coaliţiei de guvernare. S-a putut şi se poate constata că atunci când avem o coaliţie stabilă, constituită din partidele care şi-au asumat responsabilitatea guvernării, PNL, PSD şi UDMR, practic prin această stabilitate am putut să inspirăm încrederea tuturor partenerilor sociali, de asemenea să inspirăm încredere partenerilor noştri externi care au văzut în România o oportunitate de investiţii, o oportunitate care s-a concretizat în cea mai mare sumă a investiţiilor străine directe”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul a menţionat că, potrivit estimărilor, România încheie anul 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine.

Totodată, Ciucă punctează că anul 2022 a fost anul în care a fost operaţionalizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Am reuşit să operaţionalizăm prima cerere de plată şi am transmis-o şi pe a doua. În felul acesta, în anul 2023 aproximativ 9 miliarde de euro din valoarea totală a fondurilor cuvenite prin PNRR se află în ţară”, a mai spus premierul Ciucă.

De asemenea, el aminteşte că au fost aprobate programele operaţionale din cadrul multianual financiar 2021-2027.

„Ne asigurăm că prin acordul de parteneriat, România va beneficia de cele 31,5 miliarde de euro prin acest nou cadru multianual. Este important să subliniem că anul aceasta am reuşit să facem în aşa fel încât creşterea ratei de absorbţie să depăşească 70% şi să evităm dezangajarea a 3 miliarde de euro din cadrul 2014-2020. Ceea ce, de asemenea, e important să subliniem faptul că prin măsurile luate la nivel de coaliţie şi puse în execuţie de la masa guvernului prin pachetul Sprijin pentru România au fost măsuri care au vizat atât susţinerea mediului de afaceri şi vom continua să asigurăm cea mai mare sumă pentru investiţii şi din bugetul pe 2023. Am continuat acest proiect şi pentru 2023. Ca atare, vom contuinua să sprijinim economic, să nu se producă dezechilibre în ansamblul economic şi să nu fim afectaţi de toate consecinţe3le crizei econommice la nivel european şi la nivel global. Tot prin Sprijin pentru România am protejat populaţia vulnerabilă”, a mai spus Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
guvern,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.