Cîţu: Mişa a transmis CE că impozitul pe venit va fi redus la 12%, nu la 10%

Postat la 26 octombrie 2017 73 afişări

Senatorul PNL Florin Cîţu a susţinut, joi, că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a transmis Comisiei Europene că impozitul pe venit va fi redus la 12%, nu la 10%, aşa cum s-a spus în ţară, el citând astfel un raport care conţine concluziile vizitei CE din 26-27 septembrie la Bucureşti.

„Aflăm din raport că Ionuţ Mişa i-a informat pe cei de la Comisia Europeană că vrea să întoarcă reforma pensiilor din 2008, ceea ce înseamnă că se gândeşte foarte serios să elimine contribuţia care merge la Pilonul II şi, mai mult, iarăşi ne-au minţit, nu au avut niciodată intenţia să reducă impozitul pe venit la 10%. Pentru Comisia Europeană informaţia a fost de 12%, iar contribuţiile la 36%”, a precizat Cîţu.

Potrivit senatorului PNL, Ionuţ Mişa le-a spus celor de la Comisia Europeană că nu ştiu legislaţia în ceea ce priveşte TVA split şi nu au dreptate atunci când îi spun că trebuie să ceară derogare.

„Cei de la Comisia Europeană i-au spus lui Ionuţ Mişa că este nevoie de o derogare (pentru TVA split, n.r.), acesta le-a spus foarte simplu că ei nu ştiu legislaţia şi că nu e nevoie de derogare”, a menţionat Cîţu, el arătând că la acel moment era vorba de forma TVA split intrată în vigoare la 1 octombrie, obligatorie pentru toate firmele din România.

Cîţu a precizat că CE a publicat concluziile vizitei din 26-27 septembrie la Bucureşti, specialiştii Comisiei venind să discute despre situaţia finanţelor din România, care este în procedură de supraveghere pentru depăşirea, acum doi ani, a pactului fiscal.

„România se angajase în 2013 că reduce deficitul structural, anul acesta trebuia să fim sub 1%, după cum ştiţi suntem la 3%. Foarte important este modul în care ministerul Finanţelor, în special ministrul Mişa şi premierul răspund recomandărilor Comisiei Europene de a reduce şi de a respecta acest pact fiscal, care a fost adoptat în Senatul României şi are un caracter de lege: Ionuţ Mişa le-a spus în faţă celor de la Comisia Europeană că nu are intenţia să respecte pactul fiscal şi nu are intenţia să ia în considerare recomandările Comisiei”, a precizat senatorul liberal.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.