Cîţu: Brâncuşi a lăsat lumii un întreg tezaur purtând amprenta spiritualităţii româneşti

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 februarie 2021 28 afişări

Constantin Brâncuşi a lăsat lumii un întreg tezaur purtând amprenta folclorului şi spiritualităţii româneşti, afirmă premierul Florin Cîţu într-un mesaj transmis cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la naşterea sculptorului.

Cîţu: Brâncuşi a lăsat lumii un întreg tezaur purtând amprenta spiritualităţii româneşti

„Marcăm astăzi 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, românul care a reinventat arta sculpturii, devenind un reper important al culturii române şi al culturii universale. Constantin Brâncuşi a păstrat în permanenţă o legătură cu locurile natale şi cu tradiţiile populare româneşti, de care s-a simţit apropiat întotdeauna, chiar fiind departe de ţară”, transmite Florin Cîţu.

Premierul se declară „mândru” că artistul Constantin Brâncuşi „a lăsat lumii un întreg tezaur purtând amprenta folclorului şi spiritualităţii româneşti”.

Constantin Brâncuşi, născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, din judeţul Gorj, şi decedat pe 16 martie 1957, la Paris, în Franţa, figură centrală în mişcarea artistică modernă, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
mesaj,
brâncuşi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.