Citigroup ar putea plăti şapte miliarde de dolari pentru a scăpa de o investigaţie în SUA

Postat la 09 iulie 2014 35 afişări

Citigroup este aproape de un acord cu Departamentul de Justiţie din SUA în cadrul căruia ar plăti circa 7 miliarde dolari pentru a scăpa de acuzaţii că ar fi vândut instrumente financiare garantate prin ipoteci cu probleme înaintea crizei financiare, au declarat surse apropiate situaţiei pentru WSJ.

Citigroup ar putea plăti şapte miliarde de dolari pentru a scăpa de o investigaţie în SUA

 Banca şi autorităţile americane finalizează detaliile unei înţelegeri care ar ajuta instituţia de credit să evite un proces federal în privinţa ipotecilor, au spus sursele WSJ.

Un acord ar putea fi anunţat începând de săptămâna următoare.

Apropierea de o înţelegere amiabilă marchează o schimbare semnificativă faţă de mijlocul lunii iunie, când Departamentul Justiţiei a avertizat că intenţionează să deschidă un proces dacă Citigroup nu creşte substanţial suma oferită, scrie cotidianul american Wall Street Journal (WSJ).

Citigroup a propus iniţial statului 4 miliarde de dolari, în timp ce autorităţile au încercat să obţină 10 miliarde de dolari, au spus sursele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/citigroup-ar-putea-plati-sapte-miliarde-de-dolari-pentru-a-scapa-de-o-investigatie-in-sua-12913105
12913105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.