Cisco a lansat în România noi soluţii de reţele digitale care învaţă, se adaptează şi evoluează

Autor: Florin Casota Postat la 23 iunie 2017 137 afişări

Cisco a prezentat noi soluţii de reţea, capabile să înveţe, să se adapteze şi astfel să evolueze, susţin reprezentanţii companiei. Modelul de reţea este rezultatul cercetării şi dezvoltării realizate de Cisco de-a lungul anilor, într-o eră în care se estimează că inginerii de reţea care gestionează sute de dispozitive în prezent vor gestiona 1 milion de dispozitive până în 2020.

Cisco a lansat în România noi soluţii de reţele digitale care învaţă, se adaptează şi evoluează

Potrivit companiei, noua reţea va fi capabilă să se adapteze în timp real, astfel încât să detecteze atacurile şi iregularităţile din reţea. 

Soluţia propusă de companie învaţă, se adaptează, automatizează şi protejează în mod constant, pentru a optimiza operaţiunile din cadrul reţelei şi a oferi protecţie împotriva ameninţărilor de securitate din ce în ce mai sofisticate din prezent.

În urma analizei iniţiale a testelor de teren efectuate de clienţi şi a testelor interne s-a evidenţiat o reducere a timpului de furnizare a serviciilor în reţea de 67%, o îmbunătăţire a soluţionărilor de probleme cu 80%, reducerea cu 48% a impactului de pe urma unei breşe de securitate şi economii de exploatare de 61%.

Potrivit estimărilor Cisco, la nivel global 80% din organizaţii sunt victime ale activităţii maliţioase pe internet, iar 41% din atacuri se ascund în traficul criptat.

„Reţeaua îşi consolidează poziţia esenţială pentru succesul afacerilor, în conditiile în care cerintele legate de performanţele şi capabilităţile acesteia au crescut la un nivel fără precedent. Furnizând o reţea capabilă să analizeze contextul de functionare şi să se adapteze, ajutam oameni şi companii din întreaga lume să raspundă provocărilor din mediul de business din ce în ce mai dinamic”, a declarat Dorin Pena, manager general Cisco România.

Cu această nouă abordare, Cisco schimbă modelul fundamental în crearea de reţele, regândind soluţiile hardware şi software. Această trecere de la o abordare centrată pe hardware la una centrată pe software „va permite clienţilor să experimenteze un salt spectaculos în direcţia agilităţii, productivităţii şi performanţei”.

Noile produse, atât software, cât şi hardware, vor fi lansate gradual începând din luna iunie până în noiembrie 2017

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.