Ciprioţii caută soluţii pentru a recâştiga încrederea clienţilor în sistemul bancar. Guvernatorul băncii centrale a Ciprului: Vom ridica treptat restricţiile de capital

Autor: Ioana Nita Postat la 03 aprilie 2013 18 afişări

Banca centrală a Ciprului va ridica treptat controalele de capital, iar Bank of Cyprus, cea mai mare bancă cipriotă, va deveni „una dintre cele mai bine capitalizate instituţii de credit din lume“, a declarat guvernatorul cipriot Panicos Demetriades în cadrul unui interviu acordat pentru publicaţia Financial Times.

„Nu vă pot spune exact dacă va mai dura încă şapte sau 14 zile până când se va pune capăt restricţiilor de capital, dar trebuie să le ridicăm treptat“, a spus Demetriades.

El a respectat promisiunea făcută, ieri anunţându-se o relaxare parţială a controa­lelor de capital din Cipru. Pragul pentru tranzacţiile financiare care nu au nevoie de aprobarea băncii centrale a fost ridicat de la 5.000 euro la 25.000 euro, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Autorităţile cipriote au decis de ase­menea, împreună cu creditorii inter­naţionali, să deblocheze 10% din fondurile îngheţate efectiv ale deponenţilor cu economii de peste 100.000 euro la Bank of Cyprus. Planul de recapitalizare al instituţiei prevede ca 37,5% dintr-un depozit de peste 100.000 euro să fie convertite în acţiuni la bancă, iar încă 22,5% vor fi fonduri îngheţate care ar putea fi de asemenea transformate în acţiuni în funcţie de circumstanţe. 

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cipriotii-cauta-solutii-pentru-a-recastiga-increderea-clientilor-in-sistemul-bancar-guvernatorul-bancii-centrale-a-ciprului-vom-ridica-treptat-restrictiile-de-capital-10710589
10710589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.