Ciolacu, pledoarie pentru ca religia să fie materie opţională la bacalaureat: Aduce cunoaştere

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 martie 2023 93 afişări

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a exprimat, vineri, în favoarea posibilităţii ca religia să disciplină opţională la Bacalaureat: „Ce anume ne deranjează? Religia nu aduce supunere, religia deschide perspective”.

Ciolacu, pledoarie pentru ca religia să fie materie opţională la bacalaureat: Aduce cunoaştere

„E adevărat, atitudinea noastră publică trebuie să fie una de smerenie, pentru că aceasta este cea mai mare calitate a unui creştin. (...) Stau să mă întreb de unde au atâta înverşunare şi atâta ură împotriva Bisericii. Parcă trăim vremurile de pe timpul lui Ceauşescu, în care comunismul a încercat acelaşi lucru. Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă. Aici vorbim de toate cultele cu reprezentare şi recunoaştere naţională. Dacă toate cultele au stat de vorbă şi au găsit oportun ca una din materiile opţionale la bacalautreat să fie religia, ce anume ne deranjează? Suntem creştini, ne-am crescut copiii în valorile creştine. Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul din copiii dvs doreşte să opteze religia?”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că „religia aduce cunoaştere”.

„Religia nu aduce supunere, religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul atunci când el nu e acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, de fapăt vom încuraja populismul şi extremismul. PSD apără valorile creşjtine. Totodată, este tolerant. Toate religiile trebui reprezentate şi privite egal în România. Nu trebuie să ne mai impună nimeni nimic în perioada următoare. Lăsaţi-ne să ne trăim viaţa cum considerăm noi mai bine. Suntem una dintre cele mai sigure ţări din lume, dacă nu cea mai tolerantă ţară din lume. Cred în valorile europene, cred în dezvoltarea României accesând fondurile europene şi mai mult, implementând politice europene în România, dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate”, încheie Ciolacu.

Cultele religioase au cerut, într-o adresă trimisă la Ministerul Educaţiei, ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, la fel ca alte materii din trunchiul comun. Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinţilor/elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare este logică şi justificată de realitate, susţine Vasile Bănescu. Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, prin dreptul garantat de Constituţie, şcolile şi liceele au chiar obligaţia de a propune, alături de alte materii opţionale, şi Religia ca materie de studiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
religie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.