Ciolacu: Familiile victimelor din dosarul “Colectiv” să primească urgent despăgubirile stabilite

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 iulie 2022 36 afişări

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că ministrul Finanţelor va solicita, în şedinţa de miercuri, luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul “Colectiv” să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă: „Oamenii aceştia atât de crunt loviţi de soartă nu trebuie umiliţi”.

Ciolacu: Familiile victimelor din dosarul “Colectiv” să primească urgent despăgubirile stabilite

„Ministrul Finanţelor va solicita, în şedinţa de guvern de astăzi, luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul <Colectiv> să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă. Oamenii aceştia atât de crunt loviţi de soartă nu trebuie umiliţi! Există două variante de rezolvare a problemei astfel încât instituţiile statului desemnate de justiţie cu plata despăgubirilor civile să primească fondurile necesare pentru efectuarea plăţilor. Sunt convins că premierul va înţelege necesitatea unei decizii rapide astfel încât familiile victimelor de la <Colectiv> să vadă din partea statului, după atâţia ani de chin, corectitudine şi umanitate”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Guvernul a decis luna trecută ca specialiştii de la Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei să stabilească în cel mai scurt timp mecanismul concret de plată a despăgubirilor dispuse prin hotărârea judecătorească privind dosarul „Colectiv”.

Instanţa a decis, pe 12 mai, ca ISU Bucureşti-Ilfov,Primăria Sectorului 4 şi şapte inculpaţi din dosarul Colectiv să plătească victimelor din dosar despăgubiri de 299,46 milioane lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
despăgubiri,
colectiv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.