Ciocniri între activiştii gay şi manifestanţi ortodocşi la Moscova. Cel puţin 30 de arestări (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 25 mai 2013 85 afişări

Un marş neautorizat al activiştilor pentru drepturile homosexualilor s-a încheiat, sâmbătă, cu cel puţin 30 de arestări, după ce manifestanţii s-au încăierat cu militanţi ortodocşi anti-gay înarmaţi cu cruci şi icoane, transmite AP.

Ciocniri între activiştii gay şi manifestanţi ortodocşi la Moscova. Cel puţin 30 de arestări (VIDEO)

Manifestanţii au ieşit în stradă ca să denunţe legea aprobată în ianuarie de camera inferioară a parlamentului care penalizează paradele gay şi diseminarea publică de informaţii despre comunitatea LGBT cu amenzi de până la 16.000 de dolari. Legea nu a intrat încă în vigoare.

Printre cei arestaţi s-au aflat atât activişti gay, cât şi contramanifestanţi ortodocşi. Nikolai Alekseev, organizatorul marşului şi militant pentru drepturile homosexualilor, arestat şi el, a fost avertizat anterior de poliţie că dacă insistă să-şi scoată în stradă adepţii, atât el, cât şi manifestanţii vor fi arestaţi pentru 15 zile.

Rusia a decriminalizat homosexualitatea în 1993, însă comunitatea LGBT reclamă că Kremlinul şi Biserica Ortodoxă le sunt ostile şi că acţionează împreună pentru reprimarea lor. "Dacă va fi cineva ucis sau rănit la marşul de sâmbătă, atunci sângele lor va fi şi pe mâinile şefului Curţii Europene pentru Drepturile Omului şi ale judecătorilor de acolo", a declarat Alekseev, într-un interviu acordat vineri pentru publicaţia Gay Star News.

"Este al optulea an consecutiv când încercăm să organizăm paşnic parada Moscow Pride, dar de data asta ne confruntăm cu ameninţări fără precedent", a spus Alekseev.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ciocniri-intre-activistii-gay-si-manifestanti-ortodocsi-la-moscova-cel-putin-30-de-arestari-video-10901098
10901098
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.