Cine va asigura interimatul în fruntea Ministerului Educaţiei după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţie

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 septembrie 2022 37 afişări

Cine va asigura interimatul în fruntea Ministerului Educaţiei după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţie

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, va asigura interimatul în fruntea Ministerului Educaţiei. Decizia premierului Nicolae Ciucă a fost luată după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţie. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că Sebastian Burduja va conduce pentru o perioadă scurtă de timp Ministerul Educaţiei. În prezent, Burduja este ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei. „Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al educaţiei”, a transmis el.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că i-a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educaţiei şi i-a mulţumit acestuia pentru „proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”. El a spus că urmează consultări pentru nominalizarea altui ministru al Educaţiei.

Ligia Deca, consilier prezidenţial, ar urma să fie desemnată pentru a prelua mandatul de ministru al Educaţiei, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu, au anunţat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

„Cel mai probabil, în locul lui Sorin (Cîmpeanu - n.r.) va fi numită Ligia Deca”, au spus sursele politice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sebastian burduja,
interimat,
educaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.