Cine susţine creşterea economică a României din acest an

Postat la 26 iunie 2013 48 afişări

Sectoarele orientate spre exporturi, în mod particular cel auto, susţin accelerearea creşterii economice în acest an, datorită cererii mai mari de pe pieţele Uniunii Europene şi din afara acesteia, se arată într-o prezentare susţinută marţi de guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Cine susţine creşterea economică a României din acest an

 Prezentarea a fost făcută cu ocazia unei întâlniri trimestriale a Băncii Naţionale a României şi Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

Produsul Intern Brut a crescut în primul trimestru al acestui an, în termeni reali, cu 0,5% comparativ cu trimestrul IV din 2012, iar faţă de primele trei luni ale anului trecut s-a majorat cu 2,1% pe seria brută, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Autorităţile estimează pentru acest an o creştere a PIB de 1,6%.

Producţia industrială a României a crescut cu 8,2% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În cazul exporturilor, în perioada ianuarie-aprilie a avut loc o creştere de 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-sustine-cresterea-economica-a-romaniei-din-acest-an-11025632
11025632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.