Cine sunt şi cât câştigă cel mai bine plătite vedete YouTube. Unul dintre ei câştigă peste 10 milioane de dolari

Autor: Ioana Matei Postat la 07 decembrie 2016 716 afişări

Cine sunt şi cât câştigă cel mai bine plătite vedete YouTube. Unul dintre ei câştigă peste 10 milioane de dolari

2016 a fost un an important pentru vedetele YouTube, care şi-au crescut veniturile semnificataiv şi anul acesta. Cel mai bine plătite vedete de pe YouTube au ajuns la venituri cumulate de 70,5 milioane de dolari, potrivit Daily Mail.

Gamerul suedez Felix Kjelberg, cunoscut fanilor săi drept PewDiePie, a ocupat primul loc pentru al doilea an la rând în preferinţele utilizatorilor, cu aproape 50 de milioane de subscriberi, într-un clasament realizat de publicaţia internaţională Forbes.  A ajuns astfel la venituri de 15 milioane de dolari. În urmă cu cinci ani, Felix Arvid Ulf Kjellberg, în vârstă de 27 de ani acum, a renunţat să participe la un program competitiv de inginerie industrială pentru a se concentra pe canalul său de YouTube. La început, s-a susţinut financiar vânzând hot-dogs, dar în scurt timp, canalul lui a ajuns la înălţimi pe care nimeni nu şi le-a imaginat - este prima persoană care a ajuns la 10 miliarde de vizualizări pe YouTube. Această preocupare i-a adus reuşite şi în viaţa personală: trăieşte în Bristol, Anglia, iar partenera sa este una dintre fanele canalului de YouTube.

Alături de el, pe lista realizată de publicaţia internaţională Forbes, se află şi comedieni, pranksteri, un activist LGBT (organizaţie care susţine cauzele homosexualilor, transexualilor şi bisexualilor), etc.

1. PewDiePie - 49,7 mil. utilizatori şi 15 mil.dolari venituri

2. Roman Atwood (realizator de farse)- 10,1 mil. utilizatori şi venituri de 8 mil. dolari

3. Lily Singh (comediană) - 10,2 mil. utilizatori şi 7,5 mil. dolari venituri

4. SMOSH (comedieni)- 22,4 mil. utilizatori şi 7 mil. dolari venituri

5. Tyler Oakley (activist) - 8 mil. utilizatori, 6 mil. dolari venituri

6. Rosanna Pansion (moderator show culinar) - 7,3 mil. utilizatori, 6 mil. dolari venituri

7. Markiplier (gamer) - 15,5 mil. utilizatori, venituri de 5,5 mil.dolari

8. German Gamendia - 30,3 mil. utilizatori, 5,5 mil. dolari venituri

9. Colleen Balinger (cântăreaţă) - 7,3 mil. utilizatori, 5 mil. dolari venituri

10. Rhett and Link (comedieni) - 11,5 mil. utilizatori, venituri de 5 mil. dolari

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.