Cine sunt oamenii din spatele celui mai ambiţios proiect al secolului (GALERIE FOTO)

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 aprilie 2012 19 afişări

Larry Page şi Eric Schimdt, şefii de la Google şi regizorul James Cameron au pus la punct o asociere în vederea exploatării metalelor preţioase, cum ar fi platina, din asteroizii din apropierea Pământului.

O primă etapă prevede construcţia unor nave spaţiale robotizate pentru misiuni de explorare şi identificare a ţintelor. O primă misiune ar putea fi lansată în următorii doi ani, au anunţat Peter Diamandis şi Eric Anderson, co-fondatori ai companiei Planetary Resources, care vga administra proiectul.

Un asteroid poate ascunde metale preţioase în valoare de 50 de miliarde de dolari, la actualele preţuri. O altă destinaţie a asteroizilor poate fi aceea de depozite spaţiale de carburant pentru mave spaţiale. Dar adevăratele câştiguri, posibile însă abia peste mulţi ani, vor veni din zona de minerit.

Materiile prime şi nevoia de a le exploata, transporta, prelucra şi vinde stau la baza celor mai mari investiţii ale umanităţii, spune Diamandis.

În afară de Page, Schmidt şi Cameron, Planetary Resources îi include şi pe fostul chief software architect de la Microsoft Charles Simonyi, directorul fondator al Google K. Ram Shriram şi miliardarul Ross Perot Jr.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-sunt-oamenii-din-spatele-celui-mai-ambitios-proiect-al-secolului-galerie-foto-9572166
9572166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.