Cine este Sanjeev Gupta, omul de afaceri indian care cumpără Sidex Galaţi

Postat la 12 octombrie 2018 259 afişări

Grupul britanic Liberty, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat astăzi, vineri, 12 octombrie, un acord condiţionat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa: din Cehia, Skopie, Italia şi SIDEX Galaţi.

Cine este Sanjeev Gupta, omul de afaceri indian care cumpără Sidex Galaţi

„El este un om care cunoaşte România, pentru că a lucrat cu România şi înainte de ‘90. El este cel care a vrut să facă oţelăria la Olteniţa – a cumpărat vreo 40 de hectare de teren, portul şi, iar Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare nu a creditat împrumutul de vreo 200 de mil. euro. Din cauza aceasta a abandonat proiectul”, a declarat pentru ZF Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie.

Transdanube Industries, companie care este deţinută prin offshore-ul Cobrom Investments Limited înregistrat în Cipru de familia indiană Gupta (fraţii Raj, Sanjeev şi Alok), anunţa în 2010 că va începe construcţia unei oţelării cu o capacitate de producţie de 500.000 de tone anual în 2011 în Olteniţa, investiţia totală însumând circa 150 mil. euro.

Afacerile fraţiilor Gupta în România au început în 1999, când au înfiinţat compania care se ocupa de intermedieri de mărfuri, Trans Danube Commodities.

Liberty House, companie britanică deţinută de indianul Sanjeev Gupta, îşi anunţase intenţia de a achiziţiona combinatul de la Galaţi, potrivit unor surse din piaţă citate de Financial Times.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.