Cine este românul care conduce Penny România, unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din ţara noastră

Postat la 06 februarie 2023 5225 afişări

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 039. Daniel Gross, CEO, Penny România (parte a grupului REWE)

#longevivinretail #brandurilesipovestilesuntunice #inspiratiadelaceidinjur

Daniel Gross şi-a construit întreaga carieră în comerţ, unde lucrează de circa două decenii. El este, de altfel, unul dintre cei mai longevivi executivi din comerţul modern local: ocupă funcţia actuală din august 2020, dar anterior a fost managing director, iar din această poziţie tot el a condus reţeaua Penny din 2011.

Spune că îşi găseşte inspiraţia mai ales la colegi, atât de la cei din România, cât şi din afara ţării, iar apoi, de la clienţi şi de la colegi de breaslă, fie ei furnizori, competitori sau parteneri organizaţionali. Una dintre filosofiile lui în business este că, cel puţin în domeniul pe care îl reprezintă, sunt în egală măsură importante brandul şi produsele: „Cu siguranţă, calitatea produsului primează pe termen lung, dar brandul construit corect ajută foarte mult. Consumatorul alege intuitiv, este influenţabil şi primeşte informaţii din mai multe surse. (...) Dacă ne uităm la exemple concrete, vom observa că de-a lungul timpului unele produse au fost copiate, dar brandurile şi poveştile lor au rămas unice”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.