Cine este românul care a strâns cei mai mulţi bani din fotbal

Postat la 15 noiembrie 2016 408 afişări

Cine este românul care a strâns cei mai mulţi bani din fotbal

Mircea Lucescu este românul care a strâns cea mai mare avere exclusiv din fotbal, conform ediţiei 2016 a TOP 300 Capital. Cu o carieră de peste 50 de ani în fotbal, dintre care peste 35 petrecuţi în antrenorat, Il Luce are o avere estimată la aproximativ 28 de milioane de euro.

Cei 12 ani petrecuţi la Şahtior Doneţk, între 2004 şi 2016, au fost extrem de profitabili pentru tehnicianul român de 71 de ani, care în ultimii ani de contract avea un salariu de peste 3 milioane de euro pe sezon. În prezent la Zenit Sankt Petersburg, Lucescu conduce un top în care mai apar Cosmin Olăroiu, Gheorghe Hagi, Cristian Chivu sau Dan Petrescu.

Cosmin Olăroiu ocupă în prezent locul 2, cu o avere de aproape 25 de milioane de euro, strânsă în marea majoritate în ultimul deceniu. Fostul antrenor al Stelei antrenează cu succes în zona arabă din 2007, iar din 2013 o pregăteşte pe Al Ahli (Emiratele Arabe Unite), unde a cucerit nu mai puţin de şase trofee. De altfel, din acest TOP 5, Olăroiu e singurul nume care nu a jucat niciodată pentru echipa naţională.

Gheorghe Hagi ocupă locul trei în top cu o avere de aproximativ 22 de milioane de euro, strânsă atât în perioada în care era jucător, cât şi în rolurile de antrenor şi patron de echipă.

TOP 5 averi din fotbal, conform Top 300 Capital

1. Mircea Lucescu 25-28 milioane euro

2. Cosmin Olăroiu 22-24 milioane euro

3. Gheorghe Hagi 21-22 milioane euro

4. Cristian Chivu 20-22 milioane euro

5. Dan Petrescu 20-21 milioane euro

 

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.