Cine este parlamentarul care îi critică pe unii români din diaspora: ”Zici că noi suntem datori la ei”

Postat la 17 martie 2020 1874 afişări

Cine este parlamentarul care îi critică pe unii români din diaspora: ”Zici că noi suntem datori la ei”

Senatorul PMP Lucian Iliescu a afirmat că toţi românii care muncesc în Diaspora şi au venit în ţară în ultimul timp muncesc fără acte şi nu au contribuit niciodată la stat, însă se folosesc acum de protecţia socială din România.

„Dupa toata nebunia asta trebuie sa incepem sa construim tara pe baze corecte de contributivitate pentru toate sistemele sociale. Nimeni nu are curajul sa puna degetul pe ,i’ si sa spuna ca in tara avem oameni apti de munca care primesc ajutor social, pensionari cu statut special sau persoane cu handicap, declarate peste noapte, şi care beneficiază de avantaje de la stat. Peste toate aceste probleme, a mai apărut una, o problema nerezolvata de ani ani de zile. Situatia romanilor plecati in afara tarii. A celor fara un loc de munca stabil, adica FARA ACTE”, a scris Lucian Iliescu, marţi, pe Facebook.

El a reproşat românilor care muncesc în străinătate la negru că acum beneficiază de protecţie socială în România, cu toate că nu au contribuit cu nimic la stat.

„O parte dintre ei s-au intors in aceste zile acasa. Foarte bine! Avem nevoie de forta de munca. Cati dintre ei au avut contracte de munca in tarile de unde au venit? Oamenii seriosi care îndeplinesc condiţiile societăţii din ţara în care şi-au făcut un rost, acceptă regulile tarilor respective si au ramas acolo. Am o vaga impresie ca s-au intors acasa doar cei care lucrau la negru. Oameni care nu au contribuit niciodata la stat, dar azi se folosesc de protectia sociala din Romania. Sunt spitalizati in caz ca au probleme si lista poate continua. Reforma in acest domeniu trebuie sa vina in cat mai scurt timp. Astfel, vom fi doar unii care ne platim contribuţii la sistemul de Stat si altii care se folosesc de ele”, a completat senatorul PMP.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
critici,
diaspora,
parlamentar,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.