Miliardarii şi începuturile lor. Care au fost primele locuri de muncă ale celor mai bogaţi oameni din lume, precum Jeff Bezos sau Warren Buffett

Autor: Ioana Matei Postat la 21 martie 2022 23173 afişări

Miliardarii şi începuturile lor. Care au fost primele locuri de muncă ale celor mai bogaţi oameni din lume, precum Jeff Bezos sau Warren Buffett

Poate că astăzi îi ştim din rolul de miliardari, dar cei mai bogaţi oameni de pe planetă nu s-au născut bogaţi. De fapt mulţi dintre aceşti oameni de afaceri de succes s-ar fi putut afla la un moment dat printre noi din din rolurile de casieri sau vânzători, scrie platforma luxurylaunches.com. 

·      Jeff Bezos, miliardarul şi fondatorul Amazon, a avut un job de vară la 16 ani la McDonald's, la statia de gatit. Chiar şi din acest rol, spune el, a avut ce să înveţe. A mărturisit că este fascinat de numeroasele servicii de automatizare existente pe atunci la lanţul de fast-food, cum ar fi modalitatea prin care după ce erau prăjiţi, cartofii erau ridicaţi automat din ulei. De asemenea, a aflat care sunt secretele unei relaţii mai bune cu clienţii.

·      Richard Branson, fondatorul grupului Virgin, a fondat propria revistă axată pe cultură, denumită Student Magazine, cand era foarte tanar. La prima sa editie, aceasta a avut un tiraj de 50.000 de exemplare şi a avut vânzări de reclame în valoare de 8000 de dolari. 

·      Warren Buffett livra ziare in perioada adolescentei sale şi, în mod paradoxal, acum a ajuns să vandă intregi publicatii prin Berkshire Hathaway. In ianuarie 2020 a anuntat că va vinde subsidiara BH media şi cele 30 de cotidiane ale acesteia în schimbul a 140 milioane $.

·      Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a studiat la prestigioasa universitate John Hopkins, dar provine dintr-o familie cu venituri medii. El a muncit din greu pentru educaţia sa - pentru a plăti studiile de la universitate, a lucrat chiar şi ca angajat al unei parcări.

·      Reed Hastings, CEO-ul Netflix, a avut o carieră înfloritoare înainte să pună bazele platformei de streaming. După ce a absolvit liceul insa, a lucrat ca vânzător de aspiratoare de la uşa la uşă, în perioada unui an de pauză înainte de universitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardari,
mcdonald's,
cartofi,
lipsa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.