Cine este omul care conduce afacerile Dacia, una dintre cele mai mari companii din România

Postat la 23 martie 2024 151 afişări

Cine este omul care conduce afacerile Dacia, una dintre cele mai mari companii din România

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 072. Denis Le Vot, Vicepreşedinte executiv în cadrul Grupului Renault, CEO pentru Dacia

A preluat funcţia actuală în 2021, iar cariera sa în industria auto se întinde pe parcursul a mai mult de 33 de ani. Denis Le Vot a studiat ingineria la École des mines din Paris şi a absolvit cursurile unui MBA la Harvard Business School (2012). Parcursul său profesional în cadrul producătorului de maşini şi al Nissan, partener de alianţă cu Renault, a trecut, prin mai multe funcţii şi pieţe – inclusiv în Rusia, Belgia şi Turcia – înainte de a deveni vicepreşedinte pentru marketing şi vânzări având în subordine regiunea Eurasia.

În 2013, Le Vot a fost numit vicepreşedinte pentru vânzări şi marketing având în subordine regiunea Europa şi a devenit preşedinte al regiunii Eurasia în 2016. S-a mutat la partenerul de alianţă Nissan în 2018 ca preşedinte al regiunii America de Nord, iar în 2019 a devenit şef al unităţii de afaceri pentru vehicule utilitare uşoare. În februarie 2023 a devenit membru al echipei de ledership.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.