Cine este omul care a câştigat 4,3 miliarde de dolari într-o singură zi

Autor: Ioana Matei Postat la 01 februarie 2019 249 afişări

Cine este omul care a câştigat 4,3 miliarde de dolari într-o singură zi

Bernard Arnault, al patrulea cel mai bogat om al lumii, a adăugat 4,3 miliarde de dolari averii sale miercuri, 30 ianuarie, când apetitul chinezilor pentru genţi Louis Vuitton şi coniac Hennessy se pare că au influenţat pozitiv rezultatele grupului LVMH.

Acţiunile grupului de lux au crescut cu 6,9% , aceasta fiind cea mai mare creştere înregistrată de grup din 2016 şi până acum. Arnault controlează jumătate din compania holding a familiei sale, Group Arnault SE.

Averea lui a crescut cu 8,3 miliarde de dolari de la începutul anului ajungând până la 76,9 miliarde de dolari. Se află la distanţă de Berkshire Hathaway Inc. Preşedintele acesteia, Warren Buffet, se află în prezent pe locul al treilea din Indexul Bloomberg al Miliardarilor cu 84,8 miliarde de dolari. Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, cea mai bogată persoană din lume, şi-a adăugat şi el 6,1 miliarde de dolari averii, în timp ce al doilea cel mai bogat om al lumii, Bill Gates, cofondatorul Microsoft, a câştigat 889,4 milioane de dolari în aceeaşi zi.

Cea mai mare parte a averii lui Arnault se datorează  casei de fashion de lux Christian Dior, preluată în 1984. A vândut celelalte businessuri ale companiei şi a folosit banii obţinuţi pentru cumpărarea unui procent majoritar din acţiunile LVMH. Luna trecută, compania a aprobat cumpărarea unui operator de hoteluri de lux denumit Belmond Ltd..

Arnault nu s-a poziţionat niciodată mai sus de a patra poziţie în indexul miliardarilor realizat de Bloomberg.  

Zuckerberg, a şaptea cea mai bogată persoană, ar putea să sară în viitorul apropiat până pe poziţia a 5-a în clasament şi să îl întreacă astfel pe Amancio Ortega, fondatorul Inditex şi pe mexicanul Carlos Slim Helu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
castigare,
crestere,
avere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.