Cine este noul ministru al Finanţelor. Dan Vîlceanu şi-a început cariera politică la PSD

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 august 2021 40 afişări

Cine este noul ministru al Finanţelor. Dan Vîlceanu şi-a început cariera politică la PSD

Dan Vîlceanu a depus, miercuri, jurământul de învestitură în funcţia de ministru de Finanţe. Ceremonia a fost una extrem de scurtă, în timpul căreia preşedintele Klaus Iohannis nu a dat mâna cu Vîlceanu în momentul în care a preluat documentul semnat.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus Dan Vîlceanu.

El a semnat documentul şi a mers la şeful statului pentru a i-l înmâna. Klaus Iohannis, contrar obişnuinţei, nu a dat mâna cu Dan Vîlceanu pentru a-l felicita. De asemenea, şeful statului nu a ţinut niciun discurs.

La ceremonie au fost prezenţi şi premierul Florin Cîţu, şi liderul PNL, Ludovic Orban, precum şi preşedinteleSenatului, Anca Dragu.

Dan Vîlceanu este propunerea votată în şedinţa conducerii PNL pentru funcţia de ministru al Finanţelor. Pentru au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. „E o încredere pentru care mă simt obligat”, a spus Vîlceanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vîlceanu,
iohannis,
jurământ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.