Cine este Mike Pence, omul care ar prelua conducerea Statelor Unite dacă Trump nu îşi poate îndeplini atribuţiile

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 octombrie 2020 43 afişări

Cine este Mike Pence, omul care ar prelua conducerea Statelor Unite dacă Trump nu îşi poate îndeplini atribuţiile

Vicepreşedintele american Mike Pence a scris pe Twitter că se roagă pentru sănătatea preşedintelui Trump şi primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, scrie Business Insider.

„Ne alăturăm milioanelor de americani care se roagă pentru o recuperare completă şi rapidă”, a spus vicepreşedintele.

Declaraţia lui Pence nu menţionează faptul că este primul om care ar ocupa funcţia de preşedinte în condiţiile în care Donald Trump nu va fi în stare să îşi îndeplinească atribuţiile. Totuşi, doctorul personal al preşedintelui se aşteaptă ca Trump să conducă guvernul în izolare.

Liderul de la Casa Albă are 74 de ani şi un indice de masă corporală ce depăşeşte pragul de 30, fapt ce reprezintă definiţia clinică a obezităţii. Însă doar unu din 25 de oameni în vârstă de 75 de ani moare din cauza coronavirusului în SUA, conform unui studiu citat de BBC.

Mike Pence, 61 de ani, a crescut idolatrizându-l pe John F. Kennedy şi a fost al cincizecilea guvernator al statului Indiana între 2013 şi 2017 şi membru al Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite între 2001 şi 2013. Eşuând în două rânduri – 1988 şi 1990 – să obţină un loc în Congres, Pence a devenit gazda unor emisiuni radio şi TV între 1994 şi 1999. 

Vicepreşedintele se descrie drept conservator şi susţinător al Mişcării Partidului Ceaiului, populară în cadrul Partidului Republican pentru poziţiile privind reducerea impozitelor şi cheltuielilor guvernamentale.

Al douăzeci şi cincilea amendament al Constituţiei Statelor Unite spune că, în cazul în care preşedintele nu este în stare să îşi ducă la capăt atribuţiile din cauza unor motive medicale, puterea ar fi transferată temporar la vicepreşedinte.

Zilele trecute, Trump şi fostul vicepreşedinte Joe Biden s-au întâlnit în cadrul primei dezbateri prezidenţiale de anul acesta, însă au rămas la distanţă şi nu şi-au strâns mâinile.

Trump este cel mai puternic personaj care a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2. Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele Braziliei Jair Bolsonaro au fost diagnosticaţi în primăvară şi au supravieţuit, la fel şi prinţul Charles – următorul rege al Regatului Unit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vicepresedinte,
sua,
conducere,
congres

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.