Cine este María Soraya Sáenz de Santamaría Antón, femeia care a preluat conducerea Cataloniei

Postat la 29 octombrie 2017 303 afişări

Conducerea regiunii Catalonia a fost preluată de către Soraya Saenz de Santamaria, vicepremierul Spaniei, după ce Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional. Aceasta va conduce regiunea catalană, după ce puterea i-a fost delegată de premierul Mariano Rajoy, cel care trebuia iniţial să preia atribuţiile de conducător al regiunii Catalonia.

Cine este María Soraya Sáenz de Santamaría Antón, femeia care a preluat conducerea Cataloniei

María Soraya Sáenz de Santamaría Antón (46 ani) este născută pe 10 iunie 1971, este membră a Partidului Popular din Spania şi ocupă funcţia de vicepremier al Spaniei. Anterior, ea a fost purtător de cuvânt al Guvernului din 2011 până în 2016, ministru al Sănătăţii din noiembrie - decembrie 2014, ministru de Justiţie în septembrie 2014 şi purtător de cuvânt al Partidului Popular din 2008 până în 2011.

 

De Santamaria este descrisă de presa spaniolă ca mâna dreaptă a premierului fiind numită "fata lui Rajoy" şi se aşteaptă să fie succesorul acestuia la conducerea partidului.

 

Simultan cu delegarea vicepremierului Spaniei de a intra în posesia atribuţiilor administrative ale regiunii, Ministerul spaniol de Interne a preluat conducerea asupra forţelor de ordine regionale. Aceste decizii au fost publicate în Monitorul Oficial din Spania.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.