Cine este constructorul polonez care detine o minune arhitecturala, de 20 de milioane de lire

Autor: Ana Raduta Postat la 08 martie 2011 48 afişări

Andrew Holeshowski este cu siguranta cel mai de succes constructor din lume. Are o casa de 20 de milioane de lire, care oricand ar putea concura cu palatele oligarhilor rusi sau seicilor arabi.

Polonezul, in varsta de 64 de ani, si sotia sa Sophie (51 de ani) au parasit tara natala pe vremea cand inca se afla sub dominatia regimului comunist si au cumparat casa in care locuiesc acum in 1993, pentru mai putin de 500.000 de lire sterline, relateaza cotidianul britanic Daily Mail. Imbunatatirile pe care le-au adus in ultimii 18 ani acestei locuinte i-au crescut valoarea de piata pana la impresionanta suma de 20 de milioane de lire. Atat cer acum cei doi soti potentialilor cumparatori.

In mod evident, si ei au au investit, la randul lor, milioane de lire in renovarea casei. In primul rand, a trebuit sa cumpere si spatiul detinut de vecinii lor, in conditiile in care casa era impartita in trei si sa devina, astfel, singurii proprietari.

Abia in 2007 au reusit sa scoata din schema ceilalti coproprietari si au inceput sa faca investitii masive in renovare. Au intampinat insa si obstacole pe parcurs - odata cu venirea crizei, bancile le-au refuzat accesul la credite, drept pentru care ritmul a fost incetinit cu mult.

In 2009, partenerul de afaceri al sotilor Holeshowski, Amar Randhawa, s-a alaturat celor doi si le-a acordat sprijinul material pentru a definitiva proiectul. Rezultatul a fost crearea unei companii specializata in constructii si amenajari

Povestea lui Andrew Holeshowski este la fel de impresionanta. Inginerul in constructii a ajuns in Marea Britanie la sfarsitul anilor '70, cu doar 1.000 de lire in buzunar, iar astazi este printre cei mai importanti exponenti ai industriei luxului din Regat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructor,
arhitectura,
casa
/actualitate/cine-este-constructorul-polonez-care-detine-o-minune-arhitecturala-de-20-de-milioane-de-lire-8040218
8040218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.