Cine este bărbatul care l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor Slovaci

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 15 mai 2024 48 afişări

Suspectul despre care se crede că l-a împuşcat pe Robert Fico este un fost agent de securitate în vârstă de 71 de ani care s-a apropiat de premierul slovac după ce acesta a părăsit Casa de Cultură din Handlová.

Suspectul este un bărbat în vârstă de 71 de ani, potrivit presei locale. Presa slovacă a relatat că atacatorul era un fost agent de securitate la un centru comercial, autor a trei colecţii de poezii şi membru al Societăţii Scriitorilor Slovaci.

Atacatorul era deţinătorul legal al unui permis de port-armă, a declarat fiul său, citat de agenţia de presă Atkuality.sk. „Nu am absolut niciun semn despre intenţiile tatălui meu, ce a plănuit, ce s-a întâmplat”, a declarat fiul atacatorului, citat de agenţia de presă.

Motivul atacului nu a fost imediat clar.

Un reporter slovac a declarat pentru postul de televiziune că suspectul i s-a adresat lui Fico cu „Robo” - o versiune prescurtată a lui Robert - înainte de a proceda la împuşcarea acestuia de mai multe ori. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier,
barbat,
impuscare,
presa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.