Cine este bărbatul care a deschis atacul armat din Moscova. Ar fi un împătimit al competiţiilor de tras cu arma

Autor: Adina Petcu Postat la 20 decembrie 2019 71 afişări

Bărbatul care a lansat atacului armat produs joi după-amiază în apropierea sediului Serviciului Federal de Securitate (FSB), în centrul Moscovei, a fost identificat. Un agent FSB a fost ucis, iar alte cinci persoane au fost rănite de omul de 39 de ani despre care presa din Rusia susţine că ar avea trasul cu arma drept hobby, potrivit AFP.

Informaţiile despre identitatea atacatorului nu au fost confirmate oficial, dar presa din Rusia susţine că bărbatul ar fi Yevgeny Manyurov, un fost paznic cu domiciliul în oraşul Podolsk, situat la 40 de kilometri de Moscova. Autorul atacului armat a fost neutralizat, iar fotografia acestuia a fost distribuită pe canalele media ruseşti. Bărbatul îmbrăcat în negru, cu ochelari şi barbă, ar fi fost recunoscut drept unul dintre participanţii la numeroase competiţii de marcă în domeniul trasului cu arma, informează AFP.

 

Oleg Solovich, unul dintre instructori, a povestit că nu părea nimic în neregulă cu Manyurov, care deţinea în mod legal arme de mai bine de cinci ani. Mama bărbatului a declarat că acesta vorbea uneori la telefon cu persoane de origine arabă, dar că nu le putea înţelege conversaţiile în limba engleză. Manyurov i-ar fi spus mamei sale că pleacă la muncă în ziua atacului, aceasta adăugând că fiul ei era vizibil tulburat în ultima perioadă, de când îşi pierduse locul de muncă. Motivele pentru care acesta ar fi deschis focul rămân încă necunoscute. 

 

Joi seară, mai mulţi indivizi înarmaţi cu mitraliere Kalaşnikov sau Saiga au deschis focul în apropierea sediului FSB, în zona Bolşaia Lubianka din Moscova, informează agenţia de presă Sputnik şi cotidianul Izvestia. Agenţi ai serviciilor de securitate ruse au ripostat la atacul care fusese  precedat de o explozie, au declarat martori citaţi de agenţia Sputnik. 

 

 

La faţa locului au fost mobilizaţi sute de agenţi ai serviciilor de securitate ruse, inclusiv membri ai Centrului pentru Operaţiuni Speciale şi ai Unităţii Speciale de Reacţie Rapidă.

 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a fost informat imediat despre atacul armat produs joi după-amiază la sediul Serviciului Federal de Securitate (FSB), informează agenţia de presă Tass.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
atac armat,
moscova,
bărbat,
atacator,
hobby,
fsb

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.