Cine este Anca Dragu, prima femeie care a devenit preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat

Autor: Ziarul Financiar Postat la 22 decembrie 2020 1099 afişări

Cine este Anca Dragu, prima femeie care a devenit preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat

Senatorul USR PLUS, Anca Dragu, susţinută de coaliţia PNL, USR PLUS şi UDMR, a fost aleasă, luni seară, preşedinte al Senatului, cu 75 de voturi „pentru”.

Anca Dragu, în vârstă de 48 de ani, terminat Facultatea de de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE Bucureşti în anul 1996. 

Între 1999 şi 2000, ea a urmat un program de studii postuniversitare în domeniul politici economice şi afacerilor internaţionale la Universitatea Georgetown din SUA. În anul 2007, a obţinut titlul de master în politici publice de la SNSPA Bucureşti, iar în 2010 obţine titlul de doctor în ştiinţe economice de la Academia de Studii Economice Bucureşti.

Anca Dragu a ocupat o poziţie de economist în cadrul Băncii Naţionale a României între anii 1996 şi 2001, iar mai apoi a lucrat timp de 12 ani în cadrul Fondului Monetar Internaţional, între 2001 şi 2013.

Între 2013 şi 2015, ea a ocupat postul de analist economic în cadrul Comisiei Europene, după care a fost ”recrutată” de Dacian Cioloş pentru a ocupa fotoliul de Ministru al finanţelor publice în Guvernul tehnocrat. 

Ea a ocupat funcţia de Ministru al finanţelor publice între 17 noiembrie 2015 şi 4 ianuarie 2017. 

Ulterior, ea a ocupat funcţia de director general adjunct al E.ON România. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
ministru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.