Cine deszăpezeşte drumurile din România, o miză de 80 mil. euro: Câţi bani iau TelDrum, Căşuneanu, Umbrărescu sau Berna

Postat la 20 decembrie 2012 24 afişări

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a încheiat pentru această iarnă contracte de deszpăzire de aproape 350 de milioane de lei (aproape 80 de milioane de euro) pentru reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor transmise de instituţie.

Printre firmele care au cele mai multe contracte de deszăpezire se numără Tel Drum din Alexandria, cunoscută ca având legături cu liderul PSD Liviu Dragnea. Valoarea contractelor Tel Drum se ridică la aproape 30 de milioane de lei (6,7 milioane de euro), urmată de firmele Spedition UMB a lui Dorinel Umbrărescu şi PA&CO International a lui Costel Căşuneanu, fiecare cu contracte de 20 de milioane de lei (4,4 milioane de euro). Totodată, şi firma lui Theodor Berna, Teloxim Con, are încheiate contracte de aproape 18 milioane de lei (4 milioane de euro). Întrebarea care se pune an de an odată cu declanşarea ninsorii este de ce se cheltuie zeci de milioane de euro pe deszăpezire, dar în cele mai multe cazuri şoselele rămân în continuare blocate. Iarna trecută, spre exemplu, zeci de drumuri naţionale şi autostrăzi au fost blocate zile bune din cauza zăpezilor, iar situaţia se repetă şi în acest an. Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi, pentru că nu şi-au făcut treaba la deszăpezire, şi că face o analiză privind conducerea CNADNR pentru a vedea dacă aplică aceeaşi măsură şi în cazul acesteia, potrivit Mediafax.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-deszapezeste-drumurile-din-romania-o-miza-de-80-mil-euro-cati-bani-iau-teldrum-casuneanu-umbrarescu-sau-berna-10403966
10403966
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.