Cine a provocat extinctia dinozaurilor

Postat la 05 martie 2010 27 afişări

Prabusirea unui asteroid urias pe Pamant este singura explicatie plauzibila pentru disparitia dinozaurilor, a declarat, joi, o echipa de oameni de stiinta, care spera sa puna astfel punct unei dispute care divide comunitatea stiintifica de mai multe decenii.

Un comitet international alcatuit din 41 de oameni de stiinta au analizat o serie de studii efectuate in ultimii 20 de ani, incercand sa confirme cauza extinctiei din Cretacic-Tertiar (KT), care ar fi creat un "mediu diabolic", in urma cu 65 de milioane de ani, ce a cauzat disparitia a peste jumatate din totalul speciilor de pe planeta.

Opiniile oamenilor de stiinta erau divergente in privinta cauzelor care au provocat aceasta disparitie in masa, penduland intre impactul provocat de un asteroid si o activitate vulcanica intensa de pe platoul Deccan din India , unde a avut loc o serie de eruptii vulcanice care au durat 1,5 milioane de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asteroid,
ipoteze,
cercetatori,
dinozauri,
extinctie
/actualitate/cine-a-provocat-extinctia-dinozaurilor-5717632
5717632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.