Chrysler a început procedura de listare la bursă. Fiat speră la fuziunea cu producătorul american

Postat la 24 septembrie 2013 40 afişări

Grupul american Chrysler, controlat de concernul italian Fiat, a început procedura de listare la bursă, care ar putea rezolva disputa îndelungată dintre acţionarii producătorului auto privind valoarea companiei, principalul obstacol în calea fuziunii.

Chrysler a început procedura de listare la bursă. Fiat speră la fuziunea cu producătorul american

 Directorul general al Fiat şi Chrysler, Sergio Marchionne, încearcă de patru ani să fuzioneze cele două companii prin preluarea participaţiei deţinute la Chrysler de influentul sindicat United Auto Workers (UAW).

UAW deţine, printr-un trust de asigurări de sănătate pentru angjaţii pensionaţi, 41,5% din acţiunile Chrysler, participaţie obţinută în 2009, când compania a obţinut un bailout de la guvernul american şi a fost preluată de urgenţă de Fiat, pentru a evita falimentul.

Restul acţiunilor sunt deţinute de Fiat, care doreşte o fuziune cu Chrysler pentru a căpăta anvergura necesară pentru a concura la nivel global cu grupuri de talia Toyota, Volkswagen şi General Motors.

Fiat şi UAW sunt prinse într-un litigiu privind preţul acţiunilor Chrysler.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/chrysler-a-inceput-procedura-de-listare-la-bursa-fiat-spera-la-fuziunea-cu-producatorul-american-11387050
11387050
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.