Christian Tour: Un sfert din românii care merg la vară la mare în străinătate îşi rezervă vacanţa din această toamnă, pentru a beneficia de reduceri de 45%

Autor: Georgiana Călin Postat la 11 octombrie 2017 629 afişări

Mai mult de 25% dintre românii care vor pleca vara viitoare în vacanţe într-o destinaţie de litoral din străinătate îşi cumpără sejururile încă din această toamnă, pentru a beneficia de reducerile de până la 45%, potrivit estimărilor Christian Tour, cel mai mare touroperator din România.

Christian Tour: Un sfert din românii care merg la vară la mare în străinătate îşi rezervă vacanţa din această toamnă, pentru a beneficia de reduceri de 45%

Dacă în urmă cu cinci ani doar 3-5% dintre turiştii care plecau vara la mare îşi cumpărau vacanţele încă din toamna anului anterior, numărul acestora creşte constant de la an la an. Românii au înţeles că doar achiziţionând cât mai din timp pachetele turistice pot benefica de reduceri substanţiale şi, în plus, pot alege primii hotelurile preferate.

De aceea, Christian Tour a lansat campaniaFirst Minute, prin care pune la dispoziţia turiştilor vacanţe cu reduceri de până la 45% în staţiuni din Grecia, Turcia şi Egipt, unele dintre ţările preferate de români pentru petrecerea concediului de vară. Astfel, aceştia îşi pot planifica deja vacanţa în staţiunile greceşti Creta, Corfu, Lefkada, Zakynthos, Thassos şi Halkidiki, în staţiunea Antalya din Turcia, destinaţie ideală pentru familiile cu copii, precum şi în staţiunea egipteană Hurghada, care revine spectaculos în preferinţele turiştilor români.

“În vara anului 2017, multe hoteluri din Grecia şi Spania au avut grad de ocupare de 100%, iar românii care au aşteptat ofertele last minute pentru a merge în vacanţă nu au mai găsit locuri libere în unităţile de cazare dorite şi au plecat dezamăgiţi din agenţie. Oamenii trebuie să ştie următorul lucru: camerele în hotelurile bune sunt rezervate cu câteva luni bune înainte. De exemplu, turiştii germani obişnuiesc să îşi cumpere vacanţa de vară până la sfârşitul lunii ianuarie”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

El recomandă turiştilor ca rezervările să se facă din timp pentru a prinde cele mai bune oferte. Inclusiv în ceea ce priveşte pachetele turistice care includ transport cu autocarul, cei care vor să prindă un loc în faţă trebuie să îşi facă rezervare din vreme.

Pentru a beneficia de reducerile din cadrul programului First Minute, turiştii trebuie să achite un avans de 25 de euro din preţul total al vacanţei, urmat de plata în rate a pachetului turistic: 30% până la 31 ianuarie 2018, 60% până la 31 martie 2018. Restul sumei trebuie achitat cu 21 de zile înainte de călătorie.

“Sejurul rezervat în această perioadă poate fi achitat în rate, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru turist, care nu va mai avea impresia că îşi goleşte portofelul atunci când cumpără un sejur. Nu în ultimul rând, oamenii au mai mult timp să-şi planifice vacanţa, de la hotelul în care se cazează până la obiectivele turistice pe care îşi propun să le viziteze”, a adăugat Marius Pandel.

În general, pachetele turistice puse în vânzare includ 7 nopţi de cazare, masă şi transport după preferinţe (avion/autocar/maşina proprie). Cele mai mari economii le fac turiştii care aleg să fie proprii şoferi în vacanţă. Astfel, cei care pornesc la drum cu maşina personală se pot îndrepta spre Zakynthos, unde 7 nopţi de cazare la un hotel de tip studio, fără mic dejun, costă doar 39 de euro de persoană (fără taxe). Turiştii mai pretenţioşi se pot orienta spre hotelurile de patru stele din Corfu, unde pentru 7 nopţi de cazare cu demipensiune şi transport cu avionul trebuie să plătească de la 378 de euro de persoană (fără taxe).

În Antalya, vedeta destinaţiilor de vară din ultimii ani, 7 nopţi de cazare în regim all inclusive la un hotel de 4 stele, plus transport cu avionul, îi costă pe cei care fac rezervarea în această toamnă de la 294 de euro de persoană (fără taxe).

Persoanele care vor să se bronzeze vara viitoare pe malul Mării Roşii, în staţiunea Hurghada, pot plăti de la 478 de euro de persoană (fără taxe). Pachetul include 7 nopţi de cazare în regim all inclusive la un hotel de cinci stele şi transport cu avionul.

Campania First Minute se desfăşoară de la începutul lunii octombrie până în noiembrie, iar ofertele sunt disponibile inclusiv la Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă, care se va desfăşura în perioada 16-19 noiembrie 2017, la Centrul Expoziţional Romexpo. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.