Chirurg, despre efectele pandemiei: am ajuns să facem o chirurgie a disperării, deoarece neîncrederea în sistemul medical a crescut foarte mult

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 decembrie 2021 26 afişări

Medicul chirurg Paul Ichim susţine că se confruntă cu din ce în ce mai multe cazuri disperate. „Te întrebi cum de mai sunt în viaţă”, spune specialistul, care consideră că a ajuns să facă o chirurgie a disperării deoarece neîncrederea în sistemul medical a crescut foarte mult.

Chirurg, despre efectele pandemiei: am ajuns să facem o chirurgie a disperării, deoarece neîncrederea în sistemul medical a crescut foarte mult

Medicul chirurg Paul Ichim anunţă că se confruntă cu numeroşi pacienţi care nu vin la timp la spital.

„Nu credeam să apuc astfel de vremuri, de modul în care-mi fac meseria, de câtă suferinţă văd, de ce cazuri incredibile şi disperate ajung pe mâna noastră. Atmosfera generalizată de neîncredere şi de comentare a actului medical a ajuns la cote neimaginabile. Lumea de neîncredere, frică sau nu mai ştiu ce motiv, stă acasă şi vine sau este adusă la spital, în situaţii biologice de neimaginat, de te întrebi cum de mai sunt în viaţă. Pur şi simplu am ajuns să facem o chirurgie a disperării”, scrie în mesajul medicului gălăţean.

Chirurgul Paul Ichim comentează şi reacţiile celor care ajung la spital.

„Reacţiile aparţinătorilor sunt uneori de necomentat, de tipul celor care te demobilizează, de te întrebi ce mai cauţi prin meseria asta. Numărul celor neinformaţi care au judecaţi de valoare şi comentarii belicoase, pe reţelele de socializare, este în continuă creştere. Ceva se întâmplă de o vreme cu psihicul tuturor, aşa că trebuie găsite şi metode de destresare”, mai susţine medicul Ichim.

Concluzia specialistului este că pandemia nu a bulversat doar sistemul medical ci şi societatea în general. Peste toate au venit deciziile eronate ale autorităţilor ceea ce a agravat situaţia, precizează Paul Ichim.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chirurg,
pandemie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.