Chirilă: L-am inventat pe Sânmărtean în 1996, dar ne dăm seama că e fabulos doar când are 35 de ani

Autor: Adrian Ţone, Marius Ţone Postat la 17 decembrie 2014 59 afişări

Tehnicianul Ionuţ Chirilă a declarat, miercuri, că el l-a "inventat" pe mijlocaşul echipei Steaua, Lucian Sânmărtean, în 1996, când l-a selecţionat la reprezentativa de juniori a României, dar din păcate lumea îşi dă seama că e un jucător "fabulos" doar când acesta se apropie de 35 de ani.

"L-am inventat pe Sânmărtean pentru fotbalul mare în 1996, când l-am luat în echipa de juniori a României şi m-am calificat la Campionatul European cu el. Federaţia Română de Fotbal a vrut să mă dea afară pentru că i-am selecţionat pe Sânmărtean şi pe Codrea, pentru că eu aveam lotul '79 şi ei erau '81. Cu un an mai mici decât lotul meu. Şi departamentul juniori mi-a spus: «Ce faci tu cu ăştia contra norvegienilor şi suedezilor, că au nevoie de perfuzii la Colentina». Şi am spus atunci că elementul surpriză al lui Sânmărtean, faptul că face altceva decât ceea ce crede adversarul, nu se realizează niciodată. Forţa se face oricând. În 1996, Sânmărtean era la un nivel mare, se calificase la un turneu final. De ce a dispărut apoi Sânmărtean şi ne dăm seama la 35 de ani (n.r. - Lucian Sânmărtean va împlini 35 de ani la 13 martie 2015) că ăsta e un jucător fabulos. De ce? Astea sunt problemele fotbalului românesc", a spus Chirilă într-o conferinţă de presă.

Chirilă este deranjat de faptul că nu i se oferă şansa de a antrena echipa Dinamo, dar în schimb jucători care se retrag "miercuri" din activitate sunt instalaţi "vineri" la conducerea tehnică a formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare. Tehnicianul a făcut referire la Flavius Stoican şi Ionel Dănciulescu, dar nu a pronunţat numele acestora. "Nu am oferte în acest moment. Dinamo îşi are cursul ei, are un management, o construcţie, oameni responsabili care gestionează acest club, care ştiu ce au cel mai bine de făcut. Lui Ionuţ Chirilă nu i s-a dat Dinamo în 1996, când avea 7 jucători titulari produşi de el. Dacă nu i s-a dat atunci, când mai îi dai Dinamo? În 2011 am fost cu contractul semnat la ora 10.00 seara în biroul preşedintelui Consiliului de Administraţie. La ora 09.00 a doua zi nu mai eram antrenorul lui Dinamo. De trei ori am fost foarte aproape de Dinamo. Te doare puţin că se vorbeşte de «New Dinamo», iar un om care are 10 ani în spate la Dinamo... Dacă nici Ionuţ Chirilă nu a demonstrat că produce jucători în România, cine a mai făcut asta? Ionuţ Chirilă nu va fi niciodată antrenorul lui Dinamo. Nu pot să vă spun acum de ce. Spuneţi dacă Ionuţ Chirilă după 22 de ani de profesie ar fi meritat să aibă şansa să antreneze Dinamo, când au avut-o nişte băieţi care miercuri s-au lăsat de fotbal şi vineri au devenit antrenori? Vorbim de un club care se reconstruieşte", a precizat Chirilă.

Acesta a adăugat că Mihai Teja, tehnician dorit de conducerea FC Dinamo, mai are încă de demonstrat. "Teja este un antrenor serios, un bun pedagog, dar care are în continuare de demonstrat. Trebuie să mai antreneze", a afirmat Ionuţ Chirilă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
CHIRILĂ,
SÂNMĂRTEAN
/actualitate/chirila-l-am-inventat-pe-sanmartean-in-1996-dar-ne-dam-seama-ca-e-fabulos-doar-cand-are-35-de-ani-13727011
13727011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.