Talibanii afgani condamnă atacul comis de talibanii pakistanezi la o şcoală din Peshawar

Autor: Ioana Bojan Postat la 17 decembrie 2014 86 afişări

Talibanii afgani, care sunt autorii a numeroase atentate sângeroase, au condamnat miercuri atacul comis marţi de talibanii pakistanezi la o şcoală din Peshawar, soldat cu moartea a 141 de persoane, dintre care 132 de elevi.

Atentatul care a vizat o şcoală frecventată de copiii militarilor din Peshawar, o metropolă din nord-vestul Pakistanului, a fost revendicat de talibanii pakistanezi din mişcarea TTP, care luptă din 2007 împotriva Guvernului de la Islamabad, acuzat că susţine războiul american "împotriva terorismului" şi că "batjocoreşte islamul".

Acest atac, cel mai mortal din istoria Pakistanului, a generat un val de condamnări, atât în ţară, cât şi în străinătate.

"Emiratul islamic din Afganistan (numele oficial al talibanilor afgani-n.r.) exprimă condoleanţe în urma acestui incident şi plânge alături de familiile copiilor ucişi", a declarat purtătorul de cuvânt Zabihullah Mujahid, într-un comunicat.

"Uciderea premeditată a unor persoane nevinovate, femei şi copii, este contrară principiilor islamului", au adăugat talibanii afgani, aliaţi ocazionali ai talibanilor pakistanezi de-a lungul frontierei, dar care îşi concentrează atacurile asupra Afganistanului.

Rebeliunea afgană afirmă de asemenea că a "condamnat întotdeauna uciderea copiilor şi a civililor nevinovaţi", inclusiv atentatul soldat cu 50 de morţi luna trecută, în timpul unui meci de volei în provincia Paktika, situată la frontiera cu Pakistanul.

Noul preşedinte afgan Ashraf Ghani, care s-a deplasat luna trecută la Islamabad pentru a ameliora relaţiile cu Pakistanul în vederea stabilizării regiunii după retragerea, la sfârşitul lunii, a majorităţii militarilor NATO, a condmanat marţi atacul de la Peshawar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AFGANISTAN,
TALIBANI,
PAKISTAN
/actualitate/talibanii-afgani-condamna-atacul-comis-de-talibanii-pakistanezi-la-o-scoala-din-peshawar-13726011
13726011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.