Chirica, mesaj dur pentru ministrul de Finanţe: Câte lumânări pot cumpăra de 12 milioane de euro?

Postat la 15 februarie 2018 102 afişări

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că revoluţia fiscală a provocat o pierdere de 12 milioane de euro municipiului pe care îl conduce şi se întreabă câte lumânări ar putea cumpăra de aceşti bani, pentru a le aprinde pentru ministrul de Finanţe.

Chirica, mesaj dur pentru ministrul de Finanţe: Câte lumânări pot cumpăra de 12 milioane de euro?

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că revoluţia fiscală iniţiată la începutul acestui an a provocat pierderi de 12 milioane de euro oraşului pe care îl conduce.

„Recent am avut o discuţie cu angajaţii Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi, care sunt nemulţumiţi de reforma fiscală, ce a dus la unele inechităţi în privinţa salariilor. Ei nu au venit aici în calitate de sindicalişti, ci ca angajaţi ai CTP Iaşi. Nu au venit provocaţi de o măsură sindicală. Sindicatele au venit odată cu patronatul, dar e bine că au venit la discuţii. Reforma fiscală a creat o inechitate foarte mare între angajaţi, cu creşterea unor lefuri foarte mici şi păstrarea la fel a altora, care erau mai mari. Bugetul oraşului a fost diminuat cu 12 milioane de euro în urma revoluţiei fiscale! Oare câte lumânări pot cumpăra de 12 milioane de euro?! Cam atâtea lumânări vreau să aprind pentru ministrul de Finanţe!“, a spus joi Mihai Chirica.

Potrivit primarului, el va avea o nouă întâlnire în curând cu angajaţii CTP Iaşi, pentru a găsi, de comun acord, o soluţie la problema semnalată de aceştia.

„Eu am discutat cu angajaţii CTP şi le-am cerut să vină cu o propunere, noi vom veni cu o alta şi vom ajunge la un numitor comun. Dar nu vreau nişte soluţii irealizabile, nu vreau să aruncăm cu promisiuni care nu pot fi realizate“, a încheiat Chirica.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, în 9 februarie, alături de viceprimarul Gabriel Harabagiu şi Sorin Iacoban. Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, spune că decizia e definitivă

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.