Chiria lunară la o cafenea nu trebuie să depăşească 15-20% din venituri

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 14 martie 2013 119 afişări

Traian Ispasiu (32 ani), proprietarul a trei cafenele din Bucureşti, spune că o chirie de 2.500 de euro pe lună este rezonabilă, însă nu trebuie să depă­şească 15-20% din veniturile totale.

Chiria lunară la o cafenea nu trebuie să depăşească 15-20% din venituri

Traian Ispasiu (32 ani), proprietarul a trei cafenele din Bucureşti, spune că o chirie de 2.500 de euro pe lună este rezonabilă, însă nu trebuie să depă­şească 15-20% din veniturile totale. Antreprenorul, care a intrat în businessul cu cafenele în 2006 după ce mai mulţi ani a deţinut un service auto, afir­mă că ar deschide o cafenea în Centrul Vechi, însă chiriile de aici, de aproximativ 40 euro/mp, i se par nejustificate.

„Aş merge în Centrul Vechi, dar doar în anumite condiţii: chiria să nu de­păşească 25 de euro pe metru pătrat, contează arhitectura, cum este împărţit spaţiul şi trebuie să aibă o deschidere de minimum patru metri“, a declarat Is­pasiu (foto) la ZF Live. El deţine trei cafenele Tabiet, una în zona Pache Protopopescu, una în zona Fer­dinand şi cea de-a treia este în construc­ţie într-o clădire de birouri, după ce a mai de­ţi­nut încă două pe care le-a vândut. Businessul cu cafenele a atras mulţi antreprenori de-a lungul timpului, în Capitală fiind aproximativ 350-400 de astfel de afaceri. El crede că mai este loc de încă 150 de cafenele. Câştigul anu­al al unei cafenele se situează între 30.000-40.000 de euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafenea,
chirie,
Traian Ispasiu,
Tabiet
/actualitate/chiria-lunara-la-o-cafenea-nu-trebuie-sa-depaseasca-15-20-din-venituri-10667253
10667253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.