Chinezii se extind pe piaţa auto americană, cu sprijin financiar şi de la Warren Buffett

Postat la 07 ianuarie 2014 73 afişări

Producătorul auto chinez BYD, printre ai cărui acţionari se numără şi miliardarul american Warren Buffett, a anunţat că automobilele sale vor debuta anul viitor în showroom-urile din SUA.

Chinezii se extind pe piaţa auto americană, cu sprijin financiar şi de la Warren Buffett

 BYD vrea să se extindă în SUA cu patru modele la finele anului viitor, a declarat pentru Bloomberg Stella Li, vicepreşedinte responsabil de operaţiunile din SUA ale companiei chineze, transmite Bloomberg.

Compania a mai încercat în 2010 să pătrundă pe piaţa americană, iar între timp s-a pregătit mai bine, a precizat ea.

"Atunci, aveam pasiune dar nu aveam un brand, nu aveam istorie, capital şi avantaj competitiv. BYD a devenit între timp mai atractivă şi ne-am îmbunătăţit designul şi aspectele de siguranţă. Nu mai vrem să concurăm la nivel de preţ, ci în ceea ce priveşte calitatea şi inovarea", a declarat Li.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/chinezii-se-extind-pe-piata-auto-americana-cu-sprijin-financiar-si-de-la-warren-buffett-11862354
11862354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.