Ponta: Am încheiat anul cu un deficit de 2,5% din PIB şi creştere economică mai mare

Postat la 07 ianuarie 2014 19 afişări

România a încheiat anul 2013 cu un deficit bugetar de 2,5% din PIB şi o creştere economică mai mare decât cea prognozată, a anunţat, luni seara, premierul Victor Ponta.

Ponta: Am încheiat anul cu un deficit de 2,5% din PIB şi creştere economică mai mare

 "Am încheiat acest an (2013-n.r.) - acum lucrurile sunt foarte clare - cu un deficit de 2,5% din PIB, ceea ce la nivel european suntem destul de puţine ţări sub 3%. Avem de asemenea creşterea economică mai mare decât cea prognozată. Asta înseamnă că, dacă porneşti de la început, cum am pornit noi, că avem 1,6, şi în final ai 2,7, înseamnă că şi deficitul e din ceva mai mare, produsul intern brut e mai mare", a spus Ponta la România TV.

Deficitul bugetar a crescut în luna noiembrie cu 2,2 miliarde de lei, de la 7,6 miliarde de lei în luna anterioară la 9,8 miliarde de lei, respectiv 1,56% din PIB, nivel cu aproape un punct procentual sub ţinta de 2,5% convenită pentru acest an cu Fondul Monetar Internaţional.

După primele zece luni, deficitul bugetului general consolidat reprezenta 1,21% din PIB. Execuţia bugetară s-a încheiat cu excedent în luna octombrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-am-incheiat-anul-cu-un-deficit-de-2-5-din-pib-si-crestere-economica-mai-mare-11861245
11861245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.