Marile economii ale lumii trebuie să refinanţeze datorii de 7.430 de miliarde de dolari în acest an

Postat la 06 ianuarie 2014 63 afişări

Marile economii ale lumii trebuie să refinanţeze datorii guvernamentale de 7.430 de miliarde de dolari în acest an, în timp ce creşterea costurilor de împrumut de la minimele record înregistrate anul trecut ar putea crea probleme statelor care trebuie să reducă deficitele bugetare.

Marile economii ale lumii trebuie să refinanţeze datorii de 7.430 de miliarde de dolari în acest an

 Valoarea titlurilor de stat scadente în acest an ale ţărilor G7 plus India, Rusia, Brazilia şi China este similară cu cea de anul trecut, după ce în 2012 s-a situat la 7.600 de miliarde de dolari, arată calculele Bloomberg. Din G7 fac parte SUA, Japonia, Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania şi Canada.

Statele Unite au de refinanţat cele mai mari datorii, de 3.100 de miliarde de dolari, în creştere cu 6% faţă de anul trecut. Pentru Rusia, Germania şi Japonia necesarul de refinanţare va scădea, în timp ce pentru Italia, Marea Britanie, Franţa, China şi India va creşte.

Deficitele bugetare ale statelor dezvoltate au coborât de la 7,8% în 2009 la 4,1%, dar rămân la circa de două ori media deceniului de dinaintea crizei financiare. Costurile de împrumut ale guvernelor ar putea urca şi mai mult după ce randamentele medii au înregistrat anul trecut cea mai puternică creştere începând din 2006, în contextul îmbunătăţirii situaţiei economice şi a reducerii programului de achiziţii de obligaţiuni derulat de către Rezerva Federală a SUA (Fed).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marile-economii-ale-lumii-trebuie-sa-refinanteze-datorii-de-7-430-de-miliarde-de-dolari-in-acest-an-11858347
11858347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.