Băsescu: Nu exclud organizarea noului referendum pe unicameral simultan cu turul unu la prezidenţiale

Postat la 06 ianuarie 2014 36 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu exclude posibilitatea repetării referendumului privind Parlamentul unicameral, care ar putea fi organizat în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Băsescu: Nu exclud organizarea noului referendum pe unicameral simultan cu turul unu la prezidenţiale

 "Trebuie respectat rezultatul referendumului, dar proiectul de revizuire a Constituţiei nu reflectă voinţa suverană a poporului. Atunci trebuie avută în vedere şi posibilitatea repetării referendumului când ei sunt la putere (USL - n.r.)", a afirmat preşedintele la B1 TV.

Întrebat dacă acesta lucru va responsabiliza USL, Băsescu a răspuns: "Sigur că da".

Traian Băsescu a apreciat că actuala putere va fi sancţionată de români dacă nu va respecta voinţa populară: "Cred că de data asta România va sancţiona grav".

Întrebat dacă va decide organizarea unui nou referendum pe acelaşi subiect simultan cu alegerile prezidenţiale, el a răspuns: "Nu exclud această posibilitate, pentru că la ce s-a ajuns acum depăşeşte orice imaginaţie".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-nu-exclud-organizarea-noului-referendum-pe-unicameral-simultan-cu-turul-unu-la-prezidentiale-11857430
11857430
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.